Close
Categorii
Meniu
Filtreaza dupa atribute
Filtreaza dupa atribute
Filtre active:
Interior/Exterior: Exterior  
Rezolutie maxima per canal: 2688x1520 pixeli (UltraHD)  
Camere cu microfon (audio): DA  
Producator
MegaPixel
Infrarosu
20m
30m
Unghi vizualizare
PTZ / Speed Dome
Nu
Tip camera

Camere Analog 960H

Sorteaza dupa
Afiseaza pe pagina

Camera Exterior Audio Over Coaxial, 5 Megapixel UltraHD, WDR, SmarIR Exir 20m, Hikvision DS-2CE16H0T-ITFS

Camera Hikvision de exterior cu microfon integrat (audio over coaxial). Utilizare de exterior / interior, cu patru moduri de functionare TVI, CVI, AHD, CVBS si rezolutie 5 MP, 2560x1944 pixeli la 20fps. Functie Day&Night, WDR si optimizare IR cut. Obiectiv fix de 2.8mm cu deschidere de 85 grade. IR Exir pe 20m.
141,00 lei

Camera Dome Exterior Audio Over Coaxial 4 in 1 TVI CVI AHD CVBS, 5 Megapixel, IR Exir 30m, Hikvision DS-2CE76H0T-ITMFS

Camera dome HDTVI Turbo HD Hikvision de exterior / interior, cu patru moduri de functionare TVI CVI, AHD, CVBS. Rezolutie 5 MP, 2560x1944 pixeli la 20fps, functie Day&Night, optimizare IR cut, smartIR, obiectiv fix de 2.8mm cu deschidere de 85 grade. Microfon integrat cu transmisie audio pe coaxial.
145,00 lei

Despre Camerele de Supraveghere Analog 960H

Camerele de supraveghere pe analog reprezinta prima tehnologie folosita vreodata pentru supraveghere video. Aceste camere au deschis drumul pentru noile echipamente analogice HD. In acest moment, camerele analog clasice reprezinta o solutie usor de implementat, la un cost redus si cu fiabilitate crescuta.

Ultima aparatie in materie de camere analogice o reprezinta camerele analog HD, camere ce pastreaza toate avantajele camerelor analogice clasice, dar cu o calitatea a imaginii mult superioara. Tehnologiile de acest tip, AHD, HDCVI, HDTVI, folosesc acelasi mod de cablare (coaxial cu conector BNC sau UTP/FTP cu video balun) pentru a conecta camere cu rezolutii HD la DVR-uri HD, special concepute pentru lucra cu camerele HD.

Cum functioneaza si ce ne ofera camerele de supraveghere analogice?

O camera de supraveghere clasic analog transmite un semnalul video brut catre o unitate centrala (DVR sau placa de captura), care proceseaza semnalul si il transforma in format digital, utilizabil pentru client. Aceasta unitate centrala poate fi un DVR sau un calculator PC cu o placa de captura atasata.

Unitatea centrala primeste pe intrarile video semnalele ce vin de la camere pe cablu coaxial (sau cablu de retea + video balun), face conversia si compresia in format digital, dupa care stocheaza informatia pe un hard disk.

O camera de supraveghere analogica poate functiona independent, fara un DVR sau placa de captura, doar daca este conectata direct pe intrarea RCA a unui televizor. In situatia aceasta nu veti putea beneficia de inregistrari, ci doar de o imagine in timp real.

Montajul folosind o placa de captura implica un calculator in care se instaleaza placa de captura, calculator care va trebui sa functioneze in permanenta pentru ca imaginile video sa fie stocate. Aceasta varianta este una de compromis, motiv pentru care noi nu o recomandam.

Recomandam insa instalarea camerelor analogice direct pe unitati dedicate DVR. Consuma mult mai putin si sunt concepute special pentru supraveghere video, deci sunt fiabile. Pe scurt, ofera control si stabilitate.

In diagrama de mai jos puteti observa principiul de functionare al unui sistem de supraveghere analogic:

- camerele sunt conectate direct la unitatea DVR

- unitatea DVR proceseaza semnalul de la camere si il afiseaza pe un monitor

- unitatea DVR poate fi conectata la internet, folosind un router, si imaginile pot fi accesate de oriunde prin telefon mobil, tableta, calculator.

Camere de Supraveghere Video - Interconectare

Avantajele camerelor analogice:

  • Pret scazut. Fiind o tehnologie pe cale de disparitie, pretul acestor echipamente continua sa scada.
  • Usurinta la instalare. Instalarea sistemelor analog nu necesita cunostinte avansate. Orice persoana cu un minim simt tehnic poate realiza montajul.
  • Vizualizare imagini in timp real. Datorita fluxului constat de la camera la DVR, imaginile sunt afisate de catre DVR fara intarzieri.
  • Inca eficiente in anumite situatii. Pentru cei cu un buget foarte limitat, dar cu nevoia urgenta de a pune in picioare un sistem de supraveghere, camerele analogice sunt o optiune.

Dezavantajele camerelor analogice:

  • Calitate limitata. Pentru ca discutam de o tehnologie veche, comparativ cu ce rezolutii si imagini se obtin astazi de la camerele analog HD (AHD, HDTVI, HDCVI) sau de la camerele IP, calitatea imaginilor oferite de aceste echipamente a ramas mult in urma. In acest moment, camerele analogice mai sunt utile doar pentru distante foarte mici, de cativa metri.
  • Lipsa facilitatilor avansate. Cu exceptia catorva setari limitate ale senzorului de imagine, aceste camere nu permit reglaje sofisticate, asa cum permit camerele IP.

Ce trebuie sa stiti despre aceste camere?

Pentru inceput este bine de stiut ca modalitatea de cuantificare a rezolutiei acestor camere este in Linii TV (sau TVL). Oriunde veti vedea o camera cu o specificatie de tipul: 600TVL, 700TVL, 800TVL, 1000TVL, etc, trebuie sa stiti ca acel echipament este un echipament de tip analog ,ce va folosi sistem de transmisie analog (cablu coaxial + mufa BNC sau cablu UTP/FTP + video balun) si unitate de inregistrare de tip DVR sau placa de captura. 

Trebuie sa stiti ca distantele pe care puteti transmite semnalul video de la aceste camere ajunge pana la 300 de metri, in functie de calitatea cablului de date folosit.

Trebuie sa stiti ca nivelul de calitate al imaginii finale, cea pe care dumneavoastra o veti folosi, este rezultatul dintre “colaborarea” DVR si camera de supraveghere, deci o imagine de calitate necesita obligatoriu un DVR de calitate. 

Trebuie sa stiti ca indiferent de calitatea camerelor sau a DVR-ului, datorita limitarilor tehnologice, orice camera analogica standard conectata la orice DVR, nu va oferi o rezolutie mai mare de 960x576 pixeli (960H).

Exemple de imagini video cu camere supraveghere analog

Camera supraveghere de exterior, 700TVL cu senzor CCD
Camera supraveghere de exterior, 1000TVL cu senzor CMOS
Camera supraveghere de interior 700TVL cu senzor CCD
Camera supraveghere de interior 1000TVL cu senzor CMOS

6. Camerele clasic analogice vs. Camere analog HD

Ce varianta este mai ieftina?

In acest moment, instalarea de camere de supraveghere clasice analogice impreuna cu un DVR este cea mai ieftina solutie de supraveghere, dar cu foarte putin. Solutiile IP si analog HD, mult mai performante, s-au ieftinit foarte mult, pana la pragul in care o solutie analog HD, cu rezolutii mari, este la acelasi pret cu o solutie analogica veche.

In mare, pentru aplicatiile de dimensiuni reduse si cu pretentii mai scazute, pot fi folosite cu succes si camerele analogice vechi. Pentru solutii de calitate ridicata insa (rezolutii mari si imagini foarte bogate in detaliu), se recomanda solutiile IP sau solutiile analog HD.

Ce varianta este mai performanta?

Camerele analog HD ofera avantaje tehnologice mari in sectorul calitatii video. Camerele analog clasice nu pot oferi rezolutii peste standardul PAL, adica un maxim de 960x576 pixeli. Rezolutiile camerelor analog HD sunt mult mai mari ( 2 megapixel este deja o rezolutie comuna pentru camerele analog HD in momentul de fata).

Ce varianta este mai usor de instalat si configurat?

Atat camerele analogice vechi, cat si camerele analog HD, se instaleaza cu aceeasi usurinta, acesta fiind unul din principalele avantaje pe care camerele analog HD le-au pastrat de la camerele vechi analogice.

Daca o retea locala este deja pusa la punct acolo unde se doreste instalarea, atunci camerele IP sunt recomandate. Un switch poate colecta toate conexiunile de la camere, dupa care cu un singur cablu de retea se face legatura la reteaua principala. In contrast, la camere analog fiecare cablu coaxial trebuie sa parcurga toata distanta de la camera pana la unitatea de inregistrare (DVR).

Dar daca am nevoie de camere wireless?

Sistemele cu camere analogice wireless nu sunt fiabile. Producatorii de astazi sunt obligati sa respecte un set de reguli stricte cand vine vorba de nivelul de securitate necesar pentru transmisia wireless a semnalului video. Interferentele si interceptarile sunt foarte dese la aparaturile analogice wireless. Din acest motiv au fost eliminate de pe piata. Varianta wireless cu camere IP este mult mai buna, este solutia de viitor. Transmisia wireless digitala este criptata si sigura, nu intra in conflict cu alte aparaturi wireless din zona, iar protocoalele de comunicatie garanteaza calitatea semnalului video.

Copyright © 2025 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.