Close
Categorii
Meniu

NVR Camere IP

Sorteaza dupa
Afiseaza pe pagina

DVR / NVR Hibrid 8 canale 4 Megapixel, 5 in 1 TVI CVI AHD CVBS IP, 4x Audio, 4x Alarma, Envio ESS4M08-NRT

DVR hibrid 8 canale analog 4 megapixel cu suport pentru orice combinatie de camere clasic analogice, AHD, HDTVI sau HDCVI de la Envio sau orice producator. Rezolutie maxima per canal de 4 megapixel. Configurabil si ca NVR pentru 16 canale 2MP sau 4 canale de 5MP.
339,00 lei

DVR / NVR Hibrid 8 canale 5 Megapixel, 5 in 1 TVI CVI AHD CVBS IP, 8x Audio, 4x Alarma, Envio ESS5M08-NRT

DVR hibrid 8 canale analog 5 megapixel cu suport pentru orice combinatie de camere clasic analogice, AHD, HDTVI sau HDCVI de la Envio sau orice producator. Rezolutie maxima per canal de 5 megapixel. Configurabil si ca NVR pentru 8 canale 2MP sau 4 canale de 5MP.
855,00 lei
Un NVR (Network Video Recorder) este un echipament de supraveghere video folosit pentru stocarea, centralizarea si gestionarea eficienta a imaginilor video primite de la camerele de supraveghere IP.

Camerele IP pot functiona si fara NVR-uri. Pot stoca pe tot felul de servere FTP si fi accesate direct prin aplicatii care ofera si stocare pe calculatoarele unde sunt instalate, insa niciuna din aceste solutii secundare nu se ridica la nivelul de calitate, eficienta si rapiditate pe care il ofera un NVR corect ales.

Un NVR corect ales inseamna un NVR care sa suporte numarul de camere IP pe care sistemul video trebuie sa le aiba, inseamna un NVR care sa fie compatibil cu camerele IP si inseamna un NVR care stie sa redea si sa stocheze rezolutia fiecarei camere IP pe care o va gestiona.

Numarul de camere suportate va stabili cate camere IP se vor putea conecta maxim la respectivul NVR. Trebuie sa alegeti un NVR care sa ofere canale suficiente pentru numarul de camere de care aveti nevoie, chiar cateva canale in plus pentru a exista posibilitatea unei extinderi in viitor. De exemplu, daca am estimat ca sistemul nostru va avea nevoie de 4 camere IP avem varianta achizitionarii unui NVR cu 4 canale, dar atunci nu vom mai putea suplimenta cu alte camere. Mai indicat ar fi sa pornim din start cu un NVR de 8 canale.

Compatibilitatea cu camerele IP este un subiect delicat. In cazul sistemelor de supraveghere IP trebuie sa ne asiguram ca soft-ul NVR-ului stie sa gestioneze soft-ul camerelor. Acest lucru este garantat numai in cazul utilizarii aceluiasi producator, atat pentru camere cat si pentru NVR. Orice alta combinatie nu este sigura. De exemplu, un NVR Hikvision este garantat compatibil cu orice camera IP Hikvision si are sanse sa functioneze si cu camere IP de la alti producatori, dar nu este sigur.

Rezolutia suportata de NVR pentru afisarea imaginilor si stocarea acestora va limita rezolutia camerelor conectate la NVR. De exemplu, daca un NVR suporta camere de rezolutie maxima 4 Megapixel nu vom putea conecta camere IP de 5 Megapixel la acel NVR decat daca vom cobori rezolutia camerelor. Putem in schimb conecta camere cu rezolutii mai joase de 4 Megapixel.

Integrarea unui NVR intr-un sistem de supraveghere se face respectand aceleasi reguli de retelistica valabile si camerelor IP. Fiind vorba de un echipament de retea, pana sa integram NVR-ul in sistem trebuie sa il pregatim pentru reteaua in care va functiona. Sunt necesare o serie de setari de retea: alocare adresa IP, masca de retea, gateway, porturi conectare, etc.

In schema de mai jos puteti observa pozitia pe care o ocupa NVR-ul intr-un sistem de supraveghere video IP. Nu este neaparat nodul central la care se conecteaza camerele direct (de obicei aceasta pozitie este ocupata de un switch), insa are mereu acces la fiecare camera.

Dupa ce am adaugat NVR-ul in retea putem insera camerele IP in soft-ul NVR-ului in baza adresei IP a fiecarei camere.

mod conectare NVR camere IP

Semnalul de la camerele IP poate ajunge la NVR prin reteaua locala (ca in schema de mai sus), dar pot ajunge la NVR si prin internet. Asta inseamna ca puteti avea NVR-ul conectat la router-ul dumneavoastra de internet de acasa, intr-un loc ferit, iar camerele IP sa fie montate in 3 alte locatii, iar conexiunea acestora la NVR sa se faca prin internet. Acesta este unul din cele mai mari avantaje ale sistemelor IP. Sunt extrem de flexibile. Cand vorbim de solutii de supraveghere IP, nu trebuie neaparat sa existe o legatura fizica directa intre camere si NVR, exista multe alte solutii.

Ce tipuri si modele de camere IP pot conecta la un NVR?

Spuneam mai sus ca nu putem conecta orice camera IP pe orice NVR. Din punct de vedere al compatibilitatii cu diverse camere IP, exista cateva tipuri de NVR-uri:

  • NVR cu suport pentru camere IP de la acelasi producator. Aceste unitati sunt concepute de un producator, cu scopul de a fi folosite numai in combinatie cu aparatura de supraveghere produsa de acelasi producator. Sunt unitati cu pret accesibil, insa sunteti nevoit sa achizitionati camere de supraveghere de aceeasi marca. Exemplu: Envio, Hikvision.
  • NVR cu suport pentru camere IP de la mai multi producatori. Aceste unitati sunt concepute de un producator, cu scopul de a fi compatibile cu o lista intreaga de modele de camere de supraveghere de la diversi producatori. Trebuie sa verificati lista de echipamente compatibile, insa de cele mai multe ori veti putea combina simultan pe aceste unitati, camere de la multipli producatori. Exemplu: NUUO, QNAP.
  • NVR cu suport simultan pentru camere IP de la un singur producator si camere analogice de la orice producator. Aceste unitati hibrid, numite si HVR-uri (Hybrid Video Recorder) sunt calea de mijloc intre DVR-uri si NVR-uri. Veti putea folosi camere IP de la producatorul NVR-ului in combinatie cu oricare marca de camera analog doriti.

NVR cu PoE

Unele NVR-uri sunt doate din fabrica cu o functie aparte, PoE. Ce este PoE? PoE este acronimul pentru Power over Ethernet, o tehnologie ce permite alimentarea echipamentelor de retea (deci si a camerelor IP) folosind cablul de date.

In cazul NVR-urilor PoE implica un switch integrat fizic in constructia unitatii. Acest switch, pe langa transferul de date dintre NVR si camere, ofera si alimentare electrica pe distante de pana la 100 metri. In acest caz, daca aveti camere IP care sunt dotate cu PoE le puteti alimenta prin cablurile de retea, direct din NVR, fara a mai trebui sa trasati alte cabluri de alimentare.mod alimentare NVR poe camere

NVR vs. DVR

NVR-urile, desi asemanatoare ca si mod de folosire cu DVR-urile, sunt diferite ca si principiu de functionare. Informatia ajunge la NVR de la camere prin intermediul unei legaturi de retea, in timp ce la DVR informatia ajunge printr-un mediu analog (de obicei coaxial).

Imaginile video pe care un DVR le ofera sunt procesate chiar la DVR, in timp ce imaginile video de pe NVR sunt procesate la camerele IP, apoi trimise prin protocol de retea catre NVR, unde imaginile sunt stocate si indexate, fara procesare suplimentara.

Un NVR nu necesita o legatura directa pe cablu cu camerele de supraveghere pe care le gestiuneaza. NVR-ul poate primi informatia de la camerele IP prin intermediul unei retele localele sau prin legatura de internet. Asta inseamna ca putem instala un NVR in locatia X si camerele de supraveghere IP in alte locatii, cu legatura prin internet.

Avantaje NVR

Eficienta. O unitate NVR este o modalitate eficienta si eleganta de a accesa si utiliza inregistrarile sistemului video IP.

Fiabilitate. Deoarece este o unitate dedicata, cu un unic scop, NVR-ul ofera o eficienta mult mai crescuta fata de o solutie de inregistrare bazata pe un laptop, ce trebuie sa stocheze inregistrari si sa fie si util proprietarului in alte sarcini.

Facilitati suplimentare.Un NVR ofera o multitudine de facilitati folositoare: zoom digital in imagine si in inregistrari, avertizare sonora si prin mail, detectie miscare, avertizare prin email la detectie, etc.

Dezavantaje NVR

Dificultatea setarilor. Un NVR este un echipament de retea, deci configurarea acestuia se face conform regulilor retelisticii. Asta inseamna ca avem nevoie de cunostinte clare despre IP-uri, clase de retea, gateway, etc.

Costul total al sistemului video. Desi costul unui NVR nu este deloc mare, ba chiar este mai mic decat costul unui DVR cu acelasi numar de canale, NVR-ul implica folosirea camerelor IP, iar acestea sunt echipamente scumpe. Practic, cand vorbim de NVR-uri si camere IP vorbim de sisteme de supraveghere destul de costisitoare.

Copyright © 2025 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.